DISTRIBUIȚI
National Post

Kelly Craft a fost învestită marţi, la Washington, ambasador al SUA la ONU, ocupând o poziţie-cheie care a fost lăsată descoperită de către administraţia preşedintelui Donald Trump în cea mai mare parte a anului, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ceremonia a avut loc în spatele uşilor închise la Casa Albă, a spus un purtător de cuvânt.


Citește și : John Bolton a fost demis din funcție de Donald Trump

Una dintre primele sarcini ale lui Kelly Craft va fi să pregătească terenul pentru discursul lui Trump de la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU care va avea loc peste două săptămâni la New York.

Anterior marţi, Senatul a votat cu 56 de voturi ‘pentru’ şi 38 ‘împotrivă’ în favoarea numirii sale în postul de reprezentant al SUA la Adunarea Generală a ONU.

În vârstă de 57 de ani, Kelly Craft, care a fost anterior ambasadorul lui Trump în Canada, a fost nominalizată pentru poziţia de la ONU în februarie.

Alegerea sa este considerată controversată de către unii. Kelly Craft, din Kentucky, este soţia unui director miliardar din industria mineritului de cărbune, Joe Craft, iar ambii sunt donatori republicani care au oferit fonduri pentru campania lui Trump din 2016.

Citeşte şi: Doi oficiali ruşi NU au voie să intre în SUA, fiind acuzaţi de torturarea Martorilor lui Iehova

Kelly Craft ar urma să ajungă la ONU şi să îşi preia postul joi.

Această poziţie a fost vacantă timp de peste opt luni, de la plecarea predecesoarei lui Kelly Craft, Nikki Haley.