DISTRIBUIȚI
BBC

Preşedintele Partidului Laburist britanic, Keir Starmer, a respins vineri acuzaţia că doreşte o ”epurare” în formaţiunea de opoziţie, după publicarea unui raport exploziv privitor la antisemitismul din interiorul partidului, document care a dus la suspendarea fostului lider al acestuia, Jeremy Corbyn, informează AFP, potrivit agerpres.

Zdruncinat în ultimii ani de incidente repetate şi de un val de demisii, Partidul Laburist a făcut obiectul unei anchete desfăşurate de un organism independent, Comisia pentru drepturile omului şi egalitate (EHRC), care a prezentat joi un raport ce menţionează deficienţe ”de neiertat” rezultate din ”lipsa de voinţă în a combate antisemitismul”.


Citeşte şi: Peste 18.000 de germani au aflat că sunt infectaţi cu COVID în ultimele 24 de ore

Fostul lider al partidului, Jeremy Corbyn (71 de ani), a fost suspendat după ce a pus sub semnul întrebării unele concluzii ale raportului, reproşând mai ales criticile din partid, iar presei faptul că exagerează antisemitismul existent în timpul mandatului său (2015 – 2020).

”Nu doresc dezbinare în sânul Partidului Laburist. Am ajuns la conducerea sa plecând de la principiul că voi uni acest partid, dar de asemenea de a combate antisemitismul. Le putem face pe amândouă. Nu există niciun motiv pentru a exista un război civil în interiorul partidului nostru”, a avertizat Starmer (58 de ani) la postul de televiziune Sky News.

Citeşte şi: O braziliancă a fost ucisă în atacul terorist din Nisa

Ancheta EHCR i-a reproşat echipei lui Jeremy Corbyn că a ignorat plângerile membrilor de partid sau susţinătorilor evrei în urma unui val de declaraţii antisemite postate în mediul online sau făcute în reuniuni ale Partidului Laburist.