DISTRIBUIȚI
BBC

Un lockdown trebuie să fie reintrodus în întreaga Anglie în termen de 24 de ore, a declarat duminică seară liderul opoziţiei laburiste din Regatul Unit, Keir Starmer, potrivit politico.eu, transmite şi agerpres.

Starmer i-a solicitat premierului Boris Johnson să înăsprească restricţiile în scopul limitării răspândirii COVID-19 în Anglia, unde în mod clar epidemia este ”scăpată de sub control”.


Citeşte şi: Nancy Pelosi rămâne preşedintele Camerei Reprezentanţilor în SUA

‘În mod evident, virusul este scăpat de sub control şi nu este bine că prim-ministrul lasă de înţeles că vor fi aplicate restricţii suplimentare într-o săptămână sau două sau trei”, a explicat liderul laburist, care a cerut impunerea ”în următoarele 24 de ore a unor restricţii naţionale”.

După ridicarea lockdown-ului naţional la finalul lunii noiembrie, premierul Boris Johnson a revenit în decembrie la aplicarea unor restricţii regionale. Această strategie nu mai este însă eficientă după descoperirea unei noi variante a SARS-CoV-2. În cea mai mare parte a ţării, locuitorilor li s-a cerut să rămână în locuinţe şi să evite călătoriile neesenţiale, iar magazinele, barurile şi restaurantele au primit dispoziţie să stea închise.

Citeşte şi: Sudanul, Egiptul şi Etiopia continuă negocierile pentru barajul de pe Nil

Boris Johnson a atenţionat duminică dimineaţă că în unele părţi ale ţării ar putea fi introduse restricţii mai stricte, dar a refuzat să ofere detalii.

Regatul Unit a înregistrat duminică 54.990 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore – a şasea zi consecutivă cu peste 50.000 de noi cazuri – şi 454 decese cauzate de noul coronavirus.