DISTRIBUIȚI
Reuters

Directorul companiei ruse Kaspersky, specializată în securitate cibernetică, Eugene Kaspersky, a declarat joi că acceptă să se prezinte în faţa Congresului american pentru a da explicaţii, după ce societatea pe care o conduce a fost acuzată de Washington că programele ei informatice sunt adaptate şi pentru operaţiuni de spionaj, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Într-un e-mail transmis acestei agenţii de presă, Eugene Kaspersky a menţionat: ‘Apreciez şi accept invitaţia de a da explicaţii în faţa Comitetului Camerei Reprezentanţilor pentru Ştiinţă, Spaţiu şi Tehnologie şi, dacă voi primi o viză în regim de urgenţă, sunt pregătit să răspund public alegaţiilor despre compania mea şi produsele ei’.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la metroul din Londra. Mai mulţi oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

Administraţia preşedintelui Donald Trump a ordonat miercuri tuturor agenţiilor federale să dezinstaleze în maxim 90 de zile toate programele informatice produse de KasperskyLab, întrucât la Washington există temerea că această companie este vulnerabilă în faţa influenţei serviciilor secrete ruse şi prin urmare produsele ei antivirus pot reprezenta o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA.

Kremlinul a reacţionat calificând această decizie a SUA drept ‘concurenţă neloială şi încălcare a tuturor normelor comerţului internaţional’. La rândul ei, compania Kaspersky, care îşi vinde circa 85% din producţie la export, a negat orice legătură cu autorităţile ruse şi a susţinut că este ‘acuzată pe nedrept fără probe concrete’.