DISTRIBUIȚI
TASS

Aeroportul internaţional din Bişkek a anunţat miercuri că cetăţenii tadjici sunt privaţi de dreptul de a intra pe teritoriul Kârgâzstanului, la câteva săptămâni după ciocnirile de la frontiera cu Tadjikistanul, transmite AFP, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Manas a afirmat că un avion al companiei aeriene tadjice Somon Air a trebuit să se întoarcă la Duşanbe după aterizarea la Bişkek.


Citeşte şi: Preoţii iezuiţi au abuzat sexual zeci de minori în Chile – Black News

Forţele kârgâze au ”închis temporar frontiera pentru cetăţenii tadjici” atunci când avionul a aterizat la Bişkek marţi seară.

O reprezentantă a ambasadei Tadjikistanului la Bişkek a confirmat incidentul. ”Cel puţin zece persoane, care nu au naţionalitatea tadjică, au fost autorizate să intre în Kârgâzstan”, a afirmat ea. La bordul aeronavei companiei Somon Air se aflau în jur de 200 de pasageri.

Citeşte şi: Comisia Europeană îşi ÎNCHIDE jumătate din clădirile de birouri aflate la Bruxelles – Black News

Incidentul riscă să alimenteze tensiunile latente dintre aceste două foste republici sovietice care s-au confruntat timp de trei zile la finalul lunii aprilie de-a lungul frontierei comune.

Ciocnirile, cele mai grave începând din ultimii 30 de ani, s-au soldat cu cel puţin 36 de morţi în rândul kârgâzilor şi 19 de partea tadjică.