DISTRIBUIȚI
Stiri pe surse

Kârgâzstanul a anunţat sâmbătă redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii tuturor ţărilor care sosesc cu avionul la trei aeroporturi din ţară, după luni de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, informează France Presse,  potrivit agerpres.

De vineri, 4 decembrie, „cetăţenii străini şi apatrizii pot ajunge în Republica Kârgâză cu zboruri regulate”, a declarat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe de la Bişkek.


Citește și : Macron admite că au fost reduse libertăţile în Franţa pentru a face faţă pandemiei

Străinii vor putea intra în Kârgâzstan prin trei aeroporturi, cele din Manas (lângă capitala Bişkek), Oş şi Issâk-Kul.

Singura condiţie va fi prezentarea înainte de plecare şi la sosirea în Kârgâzstan a unui test PCR făcut de maxim 72 de ore.

Frontierele fuseseră închise de la începutul pandemiei în primăvară.

Ministerul de Externe a declarat că, în cadrul acestei ridicări a restricţiilor de intrare, observatorii internaţionali vor putea vizita Kârgâzstanul pentru alegerile de anul viitor.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pentru 10 ianuarie, însă nu a fost încă stabilită o dată pentru votul parlamentar.

Citește și : Barnier: Condiţiile unui acord post-Brexit ‘nu sunt întrunite’ din cauza unor ‘divergenţe semnificative’

Ţara a înregistrat până acum 74.774 de cazuri de coronavirus, inclusiv 1.290 de decese. Asia Centrală a fost lovită în această vară de un al doilea val al pandemiei.

În Kârgâzstan, o ţară muntoasă săracă, autorităţile s-au trezit deosebit de neajutorate. În loc să consolideze sistemul de îngrijire a sănătăţii, guvernul a admis că ajutorul primit de la instituţiile internaţionale a permis în principal plata salariilor funcţionarilor publici şi completarea deficitelor bugetare create de epidemie.