DISTRIBUIȚI
Sky News

Rapperul american Kanye West şi-a schimbat numele în mod oficial şi se va numi de acum înainte „Ye”, informează AFP, potrivit agerpres.

Artistul va putea să folosească numele „Ye”, fără nume de familie şi fără al doilea prenume, după ce un judecător din Los Angeles a aprobat cererea oficială depusă în instanţă de artistul de 44 de ani, a confirmat luni un purtător de cuvânt al tribunalului din metropola americană.


Citeşte şi: Ferma fabricilor de boli: modul în care producția industrială de pui hrăneşte următoarea pandemie – Black News

Rapperul a depus acea solicitare la sfârşitul lunii august, invocând „motive personale”.

Artistul, aflat în proces de divorţ de vedeta americană de reality-show Kim Kardashian, a dorit să înlocuiască prin „Ye” – porecla lui folosită de multă vreme – numele integral care apare în documentele sale de stare civilă din Statele Unite, Kanye Omari West, renunţând astfel definitiv la numele lui de familie.

Rapperul a lansat în 2018 un album care se intitulează „Ye”.

În vara acestui an, artistul american a lansat, după o pauză lungă şi mai multe amânări, un album cu o durată de două ore şi care conţine 27 de piese, intitulat „Donda” – prenumele mamei sale, care a murit în 2007.

Citeşte şi: Letonia intră în LOCKDOWN! Rata infectărilor este în creştere – Black News

Ye este unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi din lume, însă tulburarea bipolară cu care a fost diagnosticat şi divorţul lui intens mediatizat i-au eclipsat în ultima vreme activitatea muzicală.

Conform mai multor companii mass-media americane, care au citat surse din anturajul fostului cuplu Kardashian-West, candidatura rapperului la preşedinţia Statelor Unite, anunţată anul trecut, ar fi fost unul dintre factorii care au determinat despărţirea celor două vedete.