DISTRIBUIȚI
Jacobin

Senatoarea Kamala Harris se retrage din cursa la învestirea Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale americane, prevăzute în noiembrie 2020, declară două surse la curent cu acest lucru pentru CNN, potrivit news.ro .

Senatoarea din California şi-a informat marţi membri de rang înalt ai echipei de campanie cu privire la această decizie şi urmează să-şi anunţe hotărârea marţi.


Citește și : Statele membre NATO, acord privind declaraţia comună: China, considerată ameninţare

Campania senatoarei părea promiţătoare la lansare, în ianuarie, însă ea a întâmpinat dificultăţi în avansa într-o cursă foarte aglomerată.

În noiembrie, din cauza unei lipse de fonduri, au avut loc concedieri la cartierele sale generale din Baltimore, Hampshire şi din statul pe care-l reprezintă, scrie BBC.

Kamala Harris, în vârsră de 55 de ani, o critică vocală a preşedintelui american Donald Trump, era considerată o stea în ascensiune în Partidul Democrat.

Însă ea nu a putut intra în fruntea plutonului, alături de Joe Biden, Bernie Sanders şi Elizabeth Warren, în pofida unui atac dur contra fostului vicepreşedinte democrat, în timpul unei dezbateri televizate în iunie.

Citește și : Trump ameninţă să pedepsească statele NATO care nu alocă fonduri suficiente pentru propria apărare