DISTRIBUIȚI
Stockholm Center for Freedom

Un tribunal din Turcia a condamnat la închisoare vineri 27 de inculpaţi, inclusiv foşti soldaţi, într-un caz legat de oprirea unor camioane ale serviciilor de informaţii turce lângă frontiera cu Siria în 2014, informează DPA, potrivit agerpres.

Cele 27 de persoane se numără printre 50 de inculpaţi care au fost judecaţi pentru capete de acuzare care au inclus legături cu terorismul şi spionajul.


Citește și : Ungaria PRELUNGEŞTE închiderea frontierelor

Instanţa din oraşul Adana (sud) a condamnat un fost colonel la închisoare pe viaţă pentru „încercare de a răsturna ordinea constituţională”, a anunţat agenţia de presă de stat Anadolu.

Celelalte 26 de persoane au primit pedepse cu închisoarea – cea mai lungă de până la 30 de ani. Acuzaţiile au inclus legături cu un grup terorist armat şi divulgarea de secrete de stat.

Instanţa a renunţat la acuzaţiile împotriva a 13 persoane, în timp ce procesul va continua împotriva celor 10 rămase.

În 2014, ofiţeri de jandarmerie au oprit camioane ale Serviciului Naţional de Informaţii (MIT) în oraşul de frontieră Hatay, în drum spre Siria, sfidând ordinele guvernamentale.

Citește și : Seismul din Marea Egee a produs un mini-tsunami – VIDEO

Ofiţerii sunt acuzaţi că au legături cu clericul stabilit în SUA Fethullah Gulen, pe care guvernul îl învinuieşte pentru lovitura de stat eşuată din 2016 condusă de o facţiune a armatei.

Ankara consideră mişcarea lui Gulen drept grup terorist. Autoexilat în Statele Unite, Gulen respinge acuzaţiile.