DISTRIBUIȚI
efoartebine.ro

Justiţia din Muntenegru a condamnat marţi pentru prima dată unul dintre cetăţenii săi pentru că a luptat alături de jihadişti în Siria, acesta primind o pedeapsă de şase luni de închisoare cu executare, relatează AFP.

În vârstă de 39 de ani, Hamid Beharovic a fost găsit vinovat de un tribunal din Podgorica pentru că a luptat în rândurile Statului Islamic între aprilie 2015 şi mai 2016. El a fost arestat la întoarcerea în ţară, conform agerpres .


Bărbatul a călătorit în Siria împreună cu soţia şi copilul său ‘pentru a trăi conform legilor Islamului’.

Citește și : Premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele Klaus Iohannis sunt de comun acord că nu poate fi acceptată înarmarea nucleară a Coreei de Nord

În timpul procesului său, care a început în septembrie, el a susţinut că ‘nu a luat parte la conflict, direct sau indirect’. Cu toate acestea, el a recunoscut că a trăit în zone controlate de Statul Islamic şi a avut contacte cu membri ai grupării extremiste.

Potrivit cifrelor publicate în noiembrie de think-tankul Centrul de Cooperare Regională, o mie de cetăţeni din Balcanii de Vest au plecat să lupte în Siria şi Irak alături de jihadişti. Dintre aceştia, 23 proveneau din Muntenegru, ţară cu populaţie majoritar creştin ortodoxă.