DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Şase persoane au fost puse sub acuzare, în Kosovo, pentru asasinarea politicianului moderat sârb Oliver Ivanovic în ianuarie 2018, a anunţat luni Parchetul general de la Pristina, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Ivanovic a fost împuşcat mortal în faţa sediului partidului său în oraşul divizat Kosovska Mitrovica, într-o zonă populată în principal de minoritatea sârbă din Kosovo.


Citește și : Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia cere investigarea premierului maltez Joseph Muscat

Parchetul kosovar a menţionat că trei suspecţi se află deja în arest, iar pentru ceilalţi trei au fost emise mandate de arestare internaţionale.

Printre acuzaţi se află o femeie care a lucrat ca administrator la biroul lui Ivanovic şi care se presupune că i-a ajutat pe autori. Potrivit poliţiei, femeia este acuzată şi de ascunderea unor probe.

În declaraţia sa, Parchetul de la Pristina nu menţionează etnia celor şase acuzaţi, dar un procuror local a declarat pentru Reuters că toţi sunt sârbi.

Kosovo, populat majoritar de etnici albanezi, şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din 1998-1999. Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă.

Citește și : Pompeo denunţă continuarea audierilor în Congres în timp ce Trump efectuează deplasări externe