DISTRIBUIȚI
DPA

sursa foto:  dpa

Justiţia din Germania se confruntă cu un val de cazuri referitoare la azil şi expulzare, a afirmat luni directorul Asociaţiei federale a judecătorilor administrativi germani, Robert Seegmueller, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

”Se poate spune pe bună dreptate: situaţia este dramatică”, a afirmat Seegmueller într-un comunicat.


Citeşte şi: Un britanic a adormit în avion şi s-a trezit la 8500 km de casă

Peste un milion de refugiaţi din Siria, Irak şi Afganistan au sosit în Germania începând din 2015. Situaţia a pus o presiune neobişnuit de mare pe instanţele judecătoreşti germane, care au acum ca sarcină să se pronunţe în cazuri referitoare la azil şi expulzare.

Potrivit Asociaţiei, numărul anual al cazurilor se va dubla pentru al doilea an la rând în 2017 şi va ajunge la un total de 200.000.

Citeşte şi: Al doilea port ca mărime din Europa este total BLOCAT. Un vas imens a eşuat

În opinia lui Seegmueller, sunt două cauze esenţiale ale actualei situaţii. În primul rând, mai mulţi refugiaţi au început să facă apel împotriva notificării Biroului federal pentru migranţi şi refugiaţi de respingere a cererilor lor de azil. În al doilea rând, autorităţile judiciare se confruntă încă cu un mare deficit de personal, cu toate că numărul judecătorilor a crescut semnificativ în ultimele 18 luni, ajungând la un total de 2.000.

Robert Seegmueller consideră că, pe termen lung, ar fi nevoie de schimbări legislative pentru a atenua presiunea exercitată de problema refugiaţilor asupra sistemului juridic german.