DISTRIBUIȚI

Justiţia franceză a condamnat joi la şase luni de închisoare cu executare trei responsabili ai Generaţiei Identitare, un grupuscul de extremă dreapta care a întreprins acţiuni împotriva migranţilor în Alpi, în primăvara lui 2018, informează AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul corecţional din Gap, în Alpii francezi, a condamnat totodată Generaţia Identitară la plata unei amenzi maximale de 75.000 de euro.


Citește și : Fostul număr doi al gherilei FARC anunţă reluarea luptei armate în Columbia – VIDEO

La 21 aprilie 2018, Generaţia Identitară a organizat o amplă manifestaţie în trecătoarea Col de l’Echelle, punct de trecere pentru numeroşi migranţi în Alpi. S-au mobilizat atunci o sută de oameni îmbrăcaţi toţi în bluze albastre, cu două elicoptere, o pancartă gigantică şi o „frontieră simbolică” materializată grilaje de plastic amplasate în zăpadă.

În săptămânile care au urmat, militanţii de extremă dreapta au anunţat interceptări de migranţi şi anchete împotriva persoanelor care treceau migranţi.

Clement Gandelin, 24 de ani, preşedintele Generaţiei Identitare, purtătorul său de cuvânt Romain Espino, 26 de ani, şi un organizator activ al mişcării, Damien Lefevre, 29 de ani, au fost de asemenea condamnaţi la 2.000 de euro amendă şi au fost privaţi de drepturile lor civice, civile şi de familie pentru cinci ani.

Avocatul lor, Pierre-Vincent Lambert, a anunţat deja că clienţii săi vor face apel.

Citește și : Exerciţii cu muniţie reală în Marea Neagră – Avioane militare rusești au stimulat distrugerea navelor inamice