DISTRIBUIȚI
Publimetro

Justiţia europeană a respins vineri recursul guvernului venezuelean al lui Nicolas Maduro împotriva sancţiunilor adoptate în 2017 de UE, relatează AFP, potrivit agerpres.

În noiembrie 2017, UE a impus un embargo asupra armelor şi a echipamentelor susceptibile de a fi utilizate în scopuri represive împotriva opoziţiei din Venezuela.


Citește și : Bill de Blasio SE RETRAGE din cursa pentru Casa Albă

Tribunalul Uniunii Europene a estimat că solicitarea guvernului lui Nicolas Maduro este inacceptabilă.

Cu prilejul audierii din februarie, reprezentanta Consiliului UE, Petra Mahnic, a declarat că măsurile răspund „deteriorării democraţiei, statului de drept şi drepturilor omului în Venezuela”.

Venezuela a devenit prima ţară latinoamericană care este sancţionată de Uniunea Europeană.

Guvernul lui Nicolas Maduro a făcut recurs în februarie 2018 împotriva sancţiunilor, estimând că ele nu sunt suficient fundamentate, că punctul de vedere al Caracasului nu a fost auzit şi că ele sunt „ilegale în virtutea dreptului internaţional cutumiar”.

În plus faţă de embargoul asupra armelor, europenii au adoptat în 2018 sancţiuni împotriva a 18 membri ai regimului venezuelean, decretând o îngheţare a bunurilor şi o interdicţie de călătorie pe teritoriul UE.

Citește și : Un fost pilot militar american a fost ARESTAT în China pentru trafic de arme

Justiţia europeană urmează să se pronunţe asupra recursurilor înaintate de zece dintre ei împotriva acestor sancţiuni individuale, printre care şi vicepreşedinta Delcy Rodriguez.

În iulie, Parlamentul European a cerut instituirea de sancţiuni pentru un număr mai mare de persoane responsabile pentru represiunea din Venezuela şi şi-a reafirmat susţinerea pentru preşedintele interimar autoproclamat Juan Guaido.