DISTRIBUIȚI
teleSUR

Tribunalul Superior Electoral (TSE) al Braziliei urmează să se pronunţe vineri în legătură cu validitatea candidaturii la prezidenţiale a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, închis din luna aprilie pentru corupţie, a informat o sursă din cadrul acestei instanţe, citată de AFP, potrivit agerpres.

Favorit detaşat potrivit intenţiilor de vot pentru alegerile de la 7 octombrie, Lula riscă să fie declarat ineligibil în baza unei legi care interzice oricărei persoane condamnate în apel să candideze.


Citește și: Merkel îl susține pe Manfred Weber la șefia Comisiei Europene

„Înregistrarea (candidaturii lui Lula) şi toate reclamaţiile vor fi judecate astăzi” (vineri), a explicat o sursă din cadrul tribunalului.

Probleme validităţii candidaturii fostului şef de stat din perioada 2003-2010 nu se afla iniţial pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care urma să înceapă la orele 14.30 (17.30 GMT), însă a fost adăugată în ultimul moment.

Citește și: Jihadiștii ‘de valoare’ se vor bucura de facilitățile oferite de americani la Guantanamo

Condamnat la 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, Lula, 72 de ani, este acuzat că a acceptat un apartament într-o staţiune de pe litoral ca mită din partea unei societăţi de construcţii.

Simbolul stângii latino-americane respinge cu vehemenţă aceste acuzaţii şi susţine că este victima unui complot care vizează să îl împiedice să obţină al treilea mandat prezidenţial.