DISTRIBUIȚI
Fausta's Blog

Justiţia chiliană l-a inculpat miercuri pentru corupţie pe fiul fostei preşedinte Michelle Bachelet şi i-a interzis să părăsească ţara în timpul celor 90 de zile cât va dura ancheta, într-o afacere de fraudă fiscală în care este vizată, de asemenea, soţia sa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pentru Sebastian Davalos s-a decis neînceperea urmării penale în principala acuzaţie adusă soţiei sale, Natalia Compagnon, investigată pentru fraudă fiscală în sectorul imobiliar. Justiţia a dat, totuşi, undă verde pentru a ancheta presupusa lui participare la pregătirea unor rapoarte tehnice comandate soţiei sale, ce ar fi fost redactate doar cu ajutorul unor informaţii disponibile pe internet şi facturate la sume ridicate.


Citește și : Elveţia impune sancţiuni împotriva unor demnitari cu de rang înalt din Venezuela (SECO)

Prezent la tribunal alături de soţie, Sebastian Davalos a protestat în faţa jurnaliştilor, susţinând că este nevinovat.

Procuratura îl suspectează pe fiul cel mare al fostei preşedinte că a favorizat această „escrocherie” pentru a alimenta afacerile Caval, „o firmă imaginară” aflată în mijlocul unui scandal ce a afectat-o pe Michelle Bachelet, a explicat procurorul Emiliano Vargas la CNN Chile.

Afacerea Caval a izbucnit în 2015, la începutul mandatului socialistei Michelle Bachelet (2014-2018), care i-a minat credibilitatea. Scandalul i-a umbrit cel de-al doilea mandat prezidenţial care s-a încheiat cu învestirea la 11 martie a succesorului său, conservatorul Sebastian Pinera.

Citește și : Spania : Poliţia a arestat doi agenţi de poliţie catalani aflați cu Carles Puigdemont în momentul arestării lui