DISTRIBUIȚI
BBC

Justiţia belgiană a inculpat un nou suspect în legătură cu atentatele care au avut loc în centrul şi pe aeroportul Bruxellesului, în 22 martie 2016, a anunţat miercuri Parchetul federal, fără a preciza presupusul rol al acestuia, informează AFP, conform agerpres.

Suspectul, de cetăţenie belgiană şi în vârstă de 39 de ani, este identificat ca „Brahim T.”. El a fost inculpat pentru „participare la activităţile unui grup terorist, asasinate într-un context terorist, tentative de asasinate într-un context terorist, în calitate de autor, coautor sau complice”, a subliniat Parchetul într-un scurt comunicat.


Acest anunţ intervine după ce mass-media din Belgia au efectuat marţi în jur de zece percheziţii, dintre care una într-un magazin de unde autorii acestor atacuri ar fi cumpărat „material” pentru fabricarea de bombe artizanale.

Citeşte şi: Rusia ar putea cere americanilor să-şi reducă DRASTIC numărul diplomaţilor prezenţi la Moscova

În 22 martie 2016, trei kamikaze s-au aruncat în aer pe aeroportul internaţional din Zaventem şi în metroul capitalei belgiene, făcând 32 de morţi. Ancheta a dezvăluit că ei făceau parte din aceeaşi celulă care a semănat moarte la Paris, în 13 noiembrie 2015, în atacuri coordonate soldate cu 130 de morţi.

Până în prezent, nouă bărbaţi au fost inculpaţi în ancheta asupra atentatelor de la Bruxelles, printre care Mohamed Abrini şi Osama Krayem, un belgian de origine marocană şi un suedez de origine siriană, care sunt acuzaţi că au participat la pregătirea atentatelor de la Paris.