DISTRIBUIȚI

BBC va face publice salariile celor mai bine plătiţi jurnalişti, o decizie care a fost întâmpinată cu opoziţie de unii prezentatori, scrie The Telegraph, conform news.ro .

Dacă anul trecut salariile publicate au fost grupate în intervale de 50.000 de lire, în 2018 intervalul s-a micşorat până la 10.000 de lire după ce Matt Hancock, ministrul Culturii, a susţinut că dezvăluirile de anul trecut nu conţine detalii suficiente.


Citește și : Studenţi turci, arestaţi la Ankara pentru insultă la adresa preşedintelui Erdogan

Lista celor mai bine plătiţi jurnalişti va fi făcută publică miercuri.

Este aşteptat să conţină mai multe femei după ce BBC a oferit plăţi compensatorii către mai multe prezentatoare de ştiri despre care s-a descoperit că erau plătite mai puţin faţă de colegii lor bărbaţi, printre care Emily Maitlis şi Sarah Montague.

„Aceasta este cea mai recentă umilinţă”, a declarat unul dintre prezentatorii de pe listă.

„Prezentatorii sunt resemnaţi cu privire la faptul că BBC a lansat un Festival Naţional de „Trolling” în care toţi suntem batjocoriţi pentru salariile noastre. Toată lumea s-a săturat, atât manageri cât şi prezentatori.”, a adăugat el.

Un alt prezentator a afirmat: „Bineînţeles că aş prefera ca lumea să nu ştie cu cât sunt plătit. Nu este chiar ceva specific britanic, nu? Dar aici suntem acum”.

Citește și : Preşedintele Iranului cere UE măsuri concrete şi un calendar clar

Alţii consideră că este o schimbare pozitivă: „Dacă tu câştigi peste 150.000 de lire, nu poţi vorbi de o „umilinţă”. Transparenţa totală este cheia”.

Totuşi, transparenţa nu va fi chiar totală. O treime dintre cei de pe lista de anul trecut au dispărut de pe listă deoarece emisiunile lor sunt făcute de BBC Studios, care a fost considerată o entitate comercială diferită la începutul anului fiscal precedent.