DISTRIBUIȚI
Stockholm Center for Freedom

Romancierul şi jurnalistul turc Ahmet Altan, deja condamnat la închisoare pe viaţă pentru presupuse legături cu tentativa de puci din iulie 2016, a primit miercuri o nouă pedeapsă de aproape şase ani de detenţie, conform agenţiei oficiale de presă Anadolu, citată de AFP.

În vârstă de 67 de ani, Altan a fost condamnat de un tribunal din Istanbul la trei ani de închisoare pentru propagandă în favoarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată drept ‘teroristă’ de către Ankara şi aliaţii săi occidentali, şi la doi ani şi 11 luni pentru insultă la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, scrie Anadolu, conform agerpres.


Încarcerat din septembrie 2016, acest romancier, care a fondat publicaţia de opoziţie Taraf, a fost deja condamnat la 17 februarie la închisoare pe viaţă, împreună cu fratele său Mehmet şi cu jurnalistul Nazli Ilicak, pentru „tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale”.

Citește și : Slavacia : Ministrul Culturii demisionează în urma asasinării jurnalistului Jan Kuciak

Toţi trei jurnalişti şi intelectuali respectaţi în Turcia, ei au fost acuzaţi în special că au transmis ‘mesaje subliminale’ în cursul unei emisiuni în direct la televiziune cu o zi înainte de puciul eşuat de la 15 iulie 2016.

Ei au negat mereu orice implicare şi au spus că acuzaţiile sunt ‘absurde’.