DISTRIBUIȚI
Pakistani Talk shows

Un jurnalist pakistanez aflat în vizorul oficialităţilor pentru mesajele antiguvernamentale postate pe reţelele de socializare a fost bătut şi luat cu forţa cu o maşină de persoane necunoscute, din faţa casei sale, a anunţat fiul ziaristului. Acesta este cel mai recent caz de presiune asupra mass-media, relatează Reuters, scrie news.ro .

Rizwan Razi, care a fost angajat la postul Din TV, la Lahore, este anchetat pentru “comentarii defăimătoare şi extrem de neplăcute” cu privire la guvern, la justiţie şi serviciile de informaţii, potrivit autorităţilor pakistaneze, care însă nu au confimat că jurnalistul a fost arestat. Pe reţelele de socializare, au apărut imagini cu jurnalistul încătuşat.


Citește și : Poroşenko acuză Rusia că intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din Ucraina

“Tatăl meu ieşise din casă pentru a conduce nişte prieteni. După ce prietenii au plecat, persoane necunoscute, venite cu o maşină neagră Honda Civic, l-au bătut şi l-au târât la maşină, l-au urcat în maşină şi au plecat… Am fugit după maşină, dar nu am putut face nimic”, a explicat fiul jurnalistului, Osama, menţionând că incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă.

Jurnaliştii din Pakistan spun că se confruntă cu o atmosferă ostilă de anul trecut, când la putere a ajuns partidul premierului Imran Khan, Tehreek-e-Insaf.

Citește și : Maduro: SUA nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela