DISTRIBUIȚI
Philippines - SUNSTAR

Un jurnalist filipinez a fost împuşcat mortal la domiciliul său, a anunţat duminică poliţia arhipelagului, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti, unde majoritatea asasinilor rămân nepedepsiţi, relatează France Presse, potrivit agerpres

Orlando Dinoy, reporter pentru site-ul online Newsline Philippines şi prezentator la Energy FM, a fost ucis cu şase gloanţe de un bărbat înarmat ce a pătruns în apartamentul său din Bansalan, pe Insula Mindanao, a declarat şeful poliţiei locale, maiorul Peter Glenn Ipong.


Citește și : SUA, Regatul Unit, Germania şi Franţa, îngrijorate de activităţile nucleare ale Iranului

Jurnalistul a murit imediat, a spus el, adăugând că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili motivele crimei.

„Unul dintre unghiurile pe care le examinăm este munca sa ca om de presă (…) dar nimeni nu ne poate oferi până acum o pistă concretă”, a declarat Ipong.

Dinoy este al 21-lea jurnalist ucis de când preşedintele Rodrigo Duterte a venit la putere în 2016, a anunţat Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine.

Şeful poliţiei naţionale, generalul Guillermo Eleazar, a ordonat o anchetă amănunţită şi a promis că va proteja mass-media de atacuri.

Citește și : Liderii statelor G20 aprobă o reformă fiscală internaţională

Într-un raport publicat în această lună, Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor cu sediul la New York a clasat Filipine pe locul al şaptelea în indexul său mondial de impunitate, creat în 2008, cu 13 asasinate de jurnalişti nerezolvate.