DISTRIBUIȚI
efe

Jurnaliştii vinovaţi de „atacuri rău intenţionate” împotriva Chinei „nu sunt bineveniţi”, a avertizat vineri Beijingul, în timp ce un reporter al Wall Street Journal care a scris un articol despre un văr al preşedintelui chinez urma să fie expulzat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Chun Han Wong, cetăţean din Singapore, lucrează pentru biroul ziarului american din capitala chineză din 2014.


Citește și : Armata siriană OPREȘTE bombardamentele în Idlib

„Putem confirma că autorităţile chineze au refuzat să reînnoiască legitimaţia de presă a lui Chun Han”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Dow Jones, editorul Wall Street Journal.

Această decizie constituie o expulzare de facto, obţinerea acestui document fiind esenţială pentru permisul de şedere în calitate de jurnalist.

Chun Han Wong a scris în iulie împreună cu colegul său Philip Wen un articol despre o anchetă a autorităţilor australiene asupra lui Ming Chai – unul dintre verii preşedintelui chinez Xi Jinping.

Wall Street Journal a afirmat că această acţiune de supraveghere condusă de serviciile australiene face parte din investigaţii mai vaste privind criminalitatea organizată, spălarea de bani şi presupus trafic de influenţă a unor persoane având legătură cu China.

Citește și : Mogherini salută orice progres dincolo de păstrarea acordului nuclear cu Iranul

„Ne opunem ferm defăimării şi atacurilor rău intenţionate ale unor jurnalişti străini împotriva Chinei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

„Acest gen de jurnalişti nu sunt bineveniţi”, a mai spus oficialul chinez.

China a refuzat deja să reînnoiască legitimaţiile de presă sau permisele de şedere şi în cazul altor jurnalişti străini în trecut.