DISTRIBUIȚI
Publika.md

Premierul Estoniei, Juri Ratas, a apărat miercuri, la Riga, angajamentul ţării sale faţă de Uniunea Europeană, în urma criticilor legate de alianţa guvernului său cu un partid de extremă dreapta, eurosceptic, transmite dpa, scrie agerpres.

‘Estonia, astăzi, este 100% dedicată faţă de Uniunea Europeană’, a declarat Juri Ratas, aflat într-o vizită oficială în ţara vecină Letonia.


Citește și : Cel puţin 17 militari ucişi într-o ambuscadă lângă oraşul nigerian Tongo Tongo

‘Susţinem unitatea UE. Aceasta este poziţia oficială a guvernului nostru. Aceasta este şi activitatea noastră zilnică’, a adăugat el.

Noul guvern tripartit de coaliţie din Estonia, din care face parte şi Partidul Conservator la Poporului (EKRE), a fost învestit luna trecută.

Aceasta este pentru prima dată când un partid anti-UE şi antiimigraţie se află la guvernare într-un stat baltic membru al UE şi NATO.

Coaliţia deţine o majoritate de 56 din cele 101 locuri din parlament, iar fiecare din cele trei partide are cinci miniştri în cabinet.

EKRE speră să formeze o alianţă în Parlamentul European cu alte formaţiuni populiste după alegerile de pe 26 mai.

Citește și : R.Moldova: Curtea Constituţională nu îi permite preşedintelui Dodon să numească un premier

Partidul a invitat-o marţi pe Marina Le Pen, lidera partidului francez Adunarea Naţională (fostul Front Naţional), într-o vizită în Estonia.

Premierul Ratas nu a comentat pe marginea acestei invitaţii.