DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Un număr de aproximativ 300 de jihadişti francezi, printre care 12 femei, au fost ucişi în Siria şi Irak începând din 2014, au anunţat miercuri surse apropiate acestui dosar, confirmând astfel o informaţie difuzată de postul de radio France Info, transmite AFP.

Dintre combatanţii francezi care au aderat la gruparea Statul Islamic (SI), 256 de adulţi au revenit în Franţa, conform datelor actualizate marţi seară, la care se adaugă 78 de minori, potrivit agerpres.


Potrivit guvernului de la Paris, în ultimii patru ani circa 1.700 de francezi au plecat în Siria şi Irak pentru a se alătura jihadiştilor. Dintre aceştia, 730 de adulţi şi 500 de copii încă se află în zonele de conflict.

Citește și : Italia : Silvio Berlusconi îl va sprijini pe Matteo Salvini pentru formarea unui guvern

Printre ultimii jihadişti francezi ucişi se află Sabri Essid, fiul partenerului mamei lui Mohamed Merah, tânărul jihadist care în martie 2012 a ucis şapte persoane, printre care trei copii evrei, în sud-vestul Franţei.

Sabri Essid (33 de ani) a fost executat de o ‘aripă dură’ a grupării SI în Siria în toamna anului trecut, după cum au declarat mai mulţi martori audiaţi de autorităţile franceze. La finalul lunii februarie, o revistă neoficială a SI a anunţat că ‘fratele vitreg’ al lui Mohamed Merah fusese ucis de o mină.

”El este considerat mort, dar este imposibil de a avea certitudinea că acest lucru este adevărat”, a explicat o sursă apropiată dosarului, adăugând că şi fratele lui Sabri, Walid Essid, a fost ‘declarat mort’ dar în alte circumstanţe.