DISTRIBUIȚI
afp

Uniunea Europeană nu trebuia sa păstreze tăcerea în timpul campaniei care a avut loc în 2016 pentru referendumul privind Brexit, pentru că ar fi putut corecta „minciunile” promovate, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„A fost o greșeală să nu intervenim și să nu ne implicăm pentru că am fi putut să eliminăm minciunile care circulau”, a declarat Juncker în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles.


Citește și : Alegerile legislatine din Danemarca vor avea loc pe 5 iunie

„Nu trebuia să păstrăm tăcerea într-un moment atât de important”, a mai afirmat acesta, adăugând că instituțiile UE urmau sfatul fostului premier britanic David Cameron, care a avertizat împotriva ingerințelor în politica internă a Marii Britanii.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. În cazul în care Marea Britanie nu va decide ieşirea din UE până la alegerile europarlamentare programate în mai, va trebui să participe la scrutin. Liderii Uniunii Europene au semnalat că Marea Britanie va fi exclusă pe 1 iunie în cazul în care Camera Comunelor nu aprobă Acordul Brexit şi refuză participarea la scrutinul europarlamentar.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Citește și : Poliția rusă a destructurat o grupare neonazistă. Cel puțin 30 de persoane au fost arestate