DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat Italia, Franţa şi Spania să caute ‘soluţii pragmatice’ în materie de migraţie, a declarat joi purtătorul său de cuvânt, după ce Roma a refuzat să autorizeze acostarea unei nave cu sute de migranţi salvaţi în weekendul trecut în Marea Mediterană, potrivit dpa, transmite agerpres.

‘Preşedintele ascultă toate părţile şi susţine soluţii pragmatice şi cooperarea la nivel european în domeniul migraţiei’, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Juncker, Margaritis Schinas.


Citeşte şi: Începe marele bal. Cupa Mondială de fotbal 2018 are fluierul de start în Rusia

Juncker a vorbit miercuri cu premierul maltez Joseph Muscat şi cu cel italian Giuseppe Conte, în timp ce biroul său a avut discuţii cu Ministerul de Externe al Spaniei, a adăugat Schinas.

‘Migraţia reprezintă o provocare europeană care necesită o soluţie cu adevărat europeană’, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt. Problema migraţiei va fi abordată şi la apropiatul Consiliu European, preconizat la sfârşitul lunii iunie, dar nu se aşteaptă niciun progres, notează dpa.

Liderii europeni ar trebui să vorbească „unul cu altul, nu unul despre celălalt”, a spus Schinas în acest context. 

Citeşte şi: Guvernatorul statului Texas a emis o proclamaţie oficială dedicată României