DISTRIBUIȚI
AP

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost nevoit să plece din Parlamentul European. El a spus că suferă de o sciatică extrem de dureroasă și regretă că nu mai poate sta în PE pentru a răspunde întrebărilor europarlamentarilor, relatează stiripesurse.ro, potrivit DCnews.ro.

„Dragi colegi, m-am exprimat în discursul meu timp de o oră și ceva, dacă am măsurat bine. Nu a fost ușor pentru dumneavoastră, mie mi-a fost însă și mai greu pentru că sufăr de o sciatică extrem de dureroasă. Nu am cum să vă răspund în amănunt pentru că trebuie să mă odihnesc un pic.


Dar vă spun doar atât: ar fi înțelept ca acolo unde Comisia Europeană a întreprins deja inițiative, cei care au de făcut observații pe marginea acestora să ni se alăture pentru a putea, în sfârșit, legifera. În special în problemele speciale, Parlamentul a fost sesizat de o serie întreagă de probleme.

Nu pe umerii Comisiei ar trebui să aruncați răspunderea, ci gândiți-vă că Directiva pentru detașarea lucrătorilor a fost propusă, dar încă nu a fost analizată. Nu ați avea decât de câștigat de pe urma lecturii scrisorii de intenție pe care vicepreședinele Frans Timmermans și cu mine am transmis-o către președintele dumneavoastră. Veți găsi acolo descrierea amănunțită a intențiilor Comisiei Europene. Vom implica și Consiliul, dar și Parlamentul European astfel încât pe 24 octombrie, cel mai târziu, să adopăm programul de lucru al Comisiei, program care sper să însoțească ambițiile noastre, în mod armonios. (…) Vă mulțumesc foarte mult. Îmi cer iertare, dar trebuie să plec”, a zis Jean-Claude Juncker.