DISTRIBUIȚI

Jumătate dintre germani apreciază că există un risc crescut sau foarte crescut ca tinerii să devină victime ale unor atacuri cu cuţitul, potrivit unui sondaj de opinie difuzat luni de dpa, transmite şi agerpres.

Conform studiului efectuat pe un eşantion de 2.026 de germani adulţi, între 23 şi 26 martie, de YouGov pentru dpa, 38% dintre subiecţii intervievaţi consideră că acest risc este mare şi chiar foarte mare, cu 12% mai mult, ca o persoană tânără să fie înjunghiată.


Citeşte şi: Cutremur puternic în Iran. Cel puţin 54 de oameni sunt răniţi 

Alţi 34% cred că riscul de atac cu cuţit este scăzut, în timp ce 7% cred că acest risc este foarte scăzut.

Sindicatul ofiţerilor de poliţie GdP a informat că atacurile cu cuţit sunt ‘evident’ în creştere, dar, din păcate, la nivel naţional nu există statistici privind cazuri de înjunghiere, spre deosebire de cele privind armele de foc.

GdP şi Uniunea Poliţiei Germane (DPolG) au cerut ca statisticile existente la nivel naţional pentru crime comise cu cuţit să fie compilate pentru a se face o analiză şi a se ajunge la originea fenomenului.

Cele mai multe tipuri de cuţite folosite în atacuri sunt cumpărate ilegal sau deţinute în acest mod.

Citeşte şi: Staţia spaţială chineză STRICATĂ a intrat în atmosfera Pământului

Dar studiul YouGov indică faptul că aproape patru din cinci germani sunt sceptici că potenţiale interdicţii privind deţinerea de cuţite ar putea fi aplicate: 48% au spus că este puţin probabil şi 30% au apreciat că este foarte puţin probabil ca o interdicţie să împiedice cumpărarea sau posesia unor astfel de cuţite.

Dintre cei chestionaţi, doar 12% au crezut că este probabil sau foarte probabil ca interdicţia de a purta cuţit să fie eficientă. Ceilalţi subiecţi intervievaţi nu au răspuns sau au spus că nu sunt în temă cu această problemă.

În ultimele luni a existat un număr tot mai mare de informaţii difuzate de media în legătură cu cazuri mortale de înjunghiere în rândul tinerilor în Germania.