DISTRIBUIȚI
Wikipedia

La două zile după un atac masiv cu rachete ruseşti asupra Kievului, jumătate din locuinţele din capitala ucraineană sunt în continuare lipsite de curent electric, a declarat vineri primarul Vitali Kliciko, citat de dpa, potrivit agerpres.

O treime din locuinţe beneficiază însă din nou de încălzire, a adăugat fostul campion de box pe canalul său de Telegram.


Citeşte şi: Experţii ruşi în inteligenţă artificială îl distrează pe Putin cu o imitaţie a cancelarului german – VIDEO

Administraţia militară a Kievului afirmă că alimentarea cu apă a fost complet restabilită, deşi unii din consumatori ar putea resimţi o presiune redusă.

Se fac în continuare eforturi pentru reluarea termoficării; echipe de urgenţă efectuează reparaţii. Imediat ce se va stabiliza reţeaua electrică, vor funcţiona din nou şi reţelele de telefonie mobilă.

Citește și: Ambasada Franţei la Beijing critică voalat politica ‘zero COVID’ a Chinei – Black News

Atacurile cu rachete de miercuri au vizat infrastructura energetică a Ucrainei, provocând întreruperea furnizării de curent electric în întreaga ţară. Ulterior, tehnicienii ucraineni au efectuat continuu reparaţii, iar joi seara, operatorul reţelei naţionale, Ukrenergo, a anunţat că poate acoperi jumătate din cererea de energie şi că majoritatea termocentralelor şi hidrocentralelor şi-au reluat funcţionarea.