DISTRIBUIȚI
Leisure Group Travel

Aproximativ jumătate din exporturile de brânză ale Olandei către SUA vor fi afectate de tarifele vamale suplimentare de 25% pe care Washingtonul a ameninţat că le va impune pentru produsele alimentare europene, a estimat vineri Ministerul olandez al Comerţului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Olanda, al doilea mare exportator mondial de produse agricole după SUA, a exportat anul trecut brânzeturi în valoare de aproximativ 80 milioane euro în SUA.


Citește și : Justiția turcă eliberează un fost parlamentar prokurd, condamnat pentru propagandă teroristă

Ministerul olandez al Comerţului a estimat că exporturi de brânzeturi în valoare de aproximativ 39 milioane euro destinate pieţei americane vor fi lovite de noile tarife de 25% care ar urma să fie implementate în data de 18 octombrie.

Miercuri, Statele Unite au obţinut aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde dolari, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus.

Imediat după anunţul OMC, autorităţile de la Washington au informat că vor impune tarife vamale suplimentare de 10% pentru avioanele Airbus şi de 25% pentru vinul franţuzesc, whisky-urile din Scoţia şi Irlanda precum şi pentru brânzeturile de pe întregul continent.

În replică, Comisia Europeană a avertizat că va riposta dacă SUA vor impune noi tarife vamale pentru produsele din UE.

Citește și : Grecia, Bulgaria şi Cipru au făcut front comun pentru împărţirea ‘poverii migraţiei’ în UE