DISTRIBUIȚI
independent.co.uk

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care se află în exil la ambasada Ecuadorului din Londra de şase ani, ia în considerare o ofertă de a depune mărturie în faţa Comitetului de Servicii Secrete al Senatului SUA pentru a discuta despre amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, conform avocatului său, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„Cererea Comitetului confirmă interesul lor în a afla mărturia domnului Assange”, a declarat Jennifer Robinson, avocatul lui Assange.


Citește și : Pakistanul va desfăşura mai multe trupe la graniţa sa cu Afganistanul

„Comitetul i-a cerut să apară în persoană la o dată şi un loc care să convină ambelor părţi. Luăm în considerare oferta dar trebuie să ne asigurăm că siguranţa domnului Assange este garantată”, a adăugat ea.

Miercuri, WikiLeaks a publicat o scrisoare despre care a precizat că este de la comitet, în care lui Assange i se cere să fie prezent pentru un interviu cu uşile închise.

Citește și : Rusia anunță măsuri de retorsiune în urma sancțiunilor impuse de Statele Unite

Assange locuieşte în ambasada Ecuadorului în Marea Britanie de când a primit azil în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de viol şi hărţuire sexuală, acuzaţii care au fost ulterior retrase.