DISTRIBUIȚI
afp

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost victima unei operațiuni sofisticate de spionaj în perioada în care a stat în ambasada Ecuadorului din Londra, au transmis miercuri reprezentanții grupului WikiLeaks, relatează Reuters, conform mediafax.

„WikiLeaks a dezvăluit o operațiune sofisticată de spionaj împotriva lui Julian Assange în cadrul ambasadei Ecuadorului”, a declarat Kristinn Hrafnsson, editorul-șef al WikiLeaks, menționând că expulzarea lui Assange din ambasadă ar putea avea loc oricând.


Citește și: Jaf ca-n filme pe aeroportul din Tirana: Hoții au fugit cu milioane de euro dintr-un avion!

„Știm că a existat o cerere de predare a listei vizitatorilor și filmările camerelor de securitate din ambasadă”, a adăugat Hrafnsson. Grupul WikiLeaks suspectează că informațiile au fost predate Administrației președintelui american Donald Trump.

Assange se află în ambasada Ecuadorului la Londra încă de 2012 pentru a evita arestarea și extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de asalt sexual. Autoritățile suedeze au închis investigația între timp, însă autoritățile britanice au informat că îl vor aresta pe acesta după ce va părăsi ambasada, din cauză că a încălcat termenii eliberării sale pe cauțiune.

Citește și: După numărarea a 95% din voturi, Netanyahu pare că-și va menține fotoliul de premier în Israel

Fondatorul WikiLeaks se teme să fie extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan și Irak.