DISTRIBUIȚI
cnbc

Brett Kavanaugh a depus sâmbătă jurământul ca judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite după ce obţinuse în Senat confirmarea sa, o victorie politică importantă pentru preşedintele Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Este o seară istorică”, a afirmat Donald Trump în cursul unui miting electoral la Topeka, în Nevada. „Stau în faţa voastră astăzi după o victorie formidabilă pentru naţiunea noastră, pentru poporul nostru şi pentru mult iubita noastră Constituţie”, a declarat preşedintele în ovaţiile mulţimii.


Citește și : Turcia: Anchetă după dispariţia unui editorialist saudit la Istanbul

Judecătorul-şef (Chief Justice) John Roberts l-a pus pe judecătorul Kavanaugh să depună jurământul constituţional, iar judecătorul Anthony Kennedy, care se retrage de la Curtea Supremă şi pe care Brett Kavanaugh îl va înlocui, l-a ascultat depunând jurământul juridic cu prilejul unei ceremonii private în clădirea Înaltei Curţi.

Brett Kavanaugh a devenit astfel cel de-al 102-lea judecător care şi-a făcut intrarea la Curtea Supremă.

În timp ce se desfăşura ceremonia, numeroşi manifestanţi adunaţi în faţa instituţiei au protestat zgomotos faţă de Brett Kavanaugh.

Unii s-au strâns pe treptele Curţii Supreme şi au lovit în porţile de bronz ale clădirii, iar alţii s-au aşezat pe o statuie a Justiţiei.

Ulterior, manifestanţii au fost alungaţi din vecinătatea clădirii de către forţele de ordine.

Citește și : Senatul SUA aprobă numirea judecătorului Kavanaugh la Curtea Supremă