DISTRIBUIȚI
NewsMaker
Juan Guaido, lawmaker of the Venezuelan opposition party Popular Will (Partido Voluntad Popular) and the new President of the National Constituent Assembly, addresses the audience at congress in Caracas, Venezuela January 5, 2019. REUTERS/Manaure Quintero

Autoproclamatul preşedinte interimar venezuelean Juan Guaido doreşte declararea stării de urgenţă în Venezuela în legătură cu penele de curent din ţară, relatează luni agenţia DPA, potrivit agerpres.

Adunarea Naţională, aflată sub controlul opoziţiei, ar trebui să declare stare de urgenţă naţională în cadrul unei reuniuni speciale luni, a afirmat duminică Guaido.


Citește și: Maduro decretează o nouă zi liberă în Venezuela

În unele zone din ţară nu este energie electrică de joi seara. Restabilirea alimentării cu energie electrică are loc în mod lent şi se confruntă cu întreruperi.

Duminică, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat că recentele pene de curent din Venezuela reprezintă rezultatul unor atacuri cibernetice din partea SUA şi că administraţia sa acţionează pentru soluţionarea problemei.

Citește și: Trump cere 8,6 miliarde de dolari în plus pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

”Sistemul naţional de electricitate a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, ce au dus la căderea lui şi la eşuarea mai multor tentative de reconectare la nivel naţional”, a declarat Maduro pe Twitter. ”Cu toate acestea, depunem mari eforturi pentru restabilirea, în următoarele ore, a alimentării cu energie electrică în mod stabil şi definitiv”, a adăugat el.

Aceasta nu este prima dată când Maduro dă vina pe puteri străine pentru frecventele căderi ale reţelei de energie electrică. Opoziţia, pe de altă parte, a invocat drept cauze neglijenţa, corupţia şi managementul defectuos.