DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele autoproclamat al Venezuelei Juan Guaido şi-a exprimat vineri speranţa, într-un interviu acordat ziarului argentinian Clarin, ca actuala criză politică din ţara sa să nu fie rezolvată printr-o intervenţie militară străină, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Sincer, sper ca asta să nu se întâmple vreodată. Lupta noastră democratică şi care respectă Constituţia, este foarte dificilă, însă noi o purtăm pe teren, pentru că noi credem în ea şi vrem să evităm un rezultat violent”, a declarat el, în contextul în care lideri venezueleni loiali preşedintelui Nicolas Maduro sugerează că Statele Unite iau în calcul o acţiune militară în Venezuela.


Citește și : Acuzaţii de cenzură la Kiev, după demiterea directorului televiziunii publice ucrainene

Juan Guaido a lansat, de asemenea un nou apel către armată, care şi-a reafirmat loialitatea faţă de regimul aflat la putere.

”Mesajul nostru adresat militarilor, funcţionarilor de rang înalt, este foarte clar: noi nu vrem ca ei să susţină un partid politic sau un sector (…). Nici ca ei să se împartă, să se înfrunte sau orchestrând o lovitură de stat”, a spus Guaido.

”Noi vă îndemnăm să respectaţi şi să faceţi să fie respectată Constituţia. Loialitatea voastră nu este faţă de un individ, ci faţă de o naţiune, care v-a încredinţat armele pentru ca să o apăraţi”, a adăugat opozantul în acest interviu, adresându-se în mod direct militarilor.

Citește și : Bolton îl compară pe Maduro cu Ceaușescu şi Mussolini, avertizând că ar putea ajunge la Guantanamo

Juan Guaido, în vârstă de 35 de ani, s-a autoproclamat ”preşedinte în exerciţiu” la 23 ianuarie. El a îndemnat la o manifestaţie sâmbătă, prin care să se ceară ”alegeri libere” preşedintelui Maduro.