DISTRIBUIȚI
NewsMaker
Juan Guaido, lawmaker of the Venezuelan opposition party Popular Will (Partido Voluntad Popular) and the new President of the National Constituent Assembly, addresses the audience at congress in Caracas, Venezuela January 5, 2019. REUTERS/Manaure Quintero

Mișcarea de opoziție din Venezuela poate obține o tranziție pașnică de la președintele Nicolas Maduro și în cele din urmă convocarea de alegeri libere, a declarat marți liderul Juan Guaido în cadrul unui interviu acordat postului CNN, relatează Reuters, potrivit mediafax.

”Suntem siguri că putem obține o tranziție pașnică – o tranziție și în cele din urmă alegeri libere”, a declarat Guaido într-un interviu în limba spaniolă, care a fost tradul în engleză.


Citește și : Trei suspecţi, arestaţi în ancheta privind uciderea unui cetăţean român în Londra

”Trebuie să folosim o presiune puternică pentru ca dictatorul să plece, să instaurăm un guvern de tranziție și să avem alegeri libere”, a adăugat Guaido.

Juan Guaido, care a condus mișcarea împotriva lui Maduro cu sprijinul Statelor Unite și a altor țări din Occident, a dat aceste declarații după ce Washingtonul a impus luni noi sancțiuni economice companiei petroliere de stat PDVSA pentru a face presiuni asupra guvernului socialist al lui Maduro.

Guaido a declarat că a vorbit cu președintele Donald Trump de mai multe ori, potrivit CNN.

În ceea ce privește posibilitatea unei intervenții militare în Venezuela, Guaido a declarat că toate opțiunile sunt valabile.

Citește și : Jeremy Corbyn: Amânarea Brexitului este acum inevitabilă