DISTRIBUIȚI
Deschide.md

 Negocierile dintre Iran şi marile puteri pe tema relansării Acordului nuclear din 2015 vor fi reluate „curând”, a anunţat joi Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

Discuţiile în format multilateral vor fi reluate „curând, într-o perioadă de timp acceptabilă”, a declarat Josep Borrell Fontelles, aflat în vizită oficială la Doha, în Qatar.


Citește și :  Cehia cumpără din Franţa TUNURI de artilerie în valoare de sute milioane de euro

Iranul a anunţat că evaluează dosarele precedentelor sesiuni de negocieri, în contextul preluării puterii de către Administraţia preşedintelui Ebrahim Raisi. „Nu vom epuiza nicio oră pentru revenirea la negocierile de la Viena imediat după reevaluarea precedentelor runde de negocieri. Administraţia Joseph Biden trebuie să ia o decizie: fie vrea să menţină moştenirea lăsată de Donald Trump, fie vrea să o construiască pe a lui Joseph Biden. Este o decizie pur politică. Nu avem prea mult timp la dispoziţie”, a declarat Saeed Khatibzadeh, ministrul iranian de Externe.

Ministerul de Externe din Franţa a semnalat că mizează pe influenţa Chinei „pentru a utiliza cele mai convingătoare argumente în dialogul cu Iranul”.

Citește și : Rusia înregistrează un record de decese zilnice asociate covid