DISTRIBUIȚI
Rádio Alto Minho

Fostul ministru al apărării portughez José Alberto Azeredo Lopes va fi judecat pentru rolul său în disimularea unui furt de armament, a anunţat joi Parchetul portughez, potrivit AFP, scrie agerpres.

Azeredo Lopes este urmărit pentru fapte de obstrucţionare a justiţiei şi abuz de putere, conform actului de acuzare difuzat de procurorii portughezi.


Citește și : Trump, acuzat că a cerut un amestec al Ucrainei în alegerile din SUA din anul 2020

În total, în faţa judecătorilor vor compărea 23 de inculpaţi, printre care nouă presupuşi autori ai furtului, care vor trebui să răspundă la acuzaţii de trafic de arme şi stupefiante, criminalitate organizată şi terorism.

Slăbit politic de acest scandal, Jose Alberto Azeredo Lopes a demisionat din guvernul socialist de la Lisabona în octombrie 2018, negând că avea cunoştinţă despre o astfel de operaţiune de disimulare.

La sfârşitul anului 2017, persoane necunoscute au intrat într-un depozit al armatei portugheze de la Tancos, în centrul ţării, şi au sustras 150 grenade de mână, 44 rachete antitanc, 18 grenade lacrimogene şi 1.450 de cartuşe.

Acest arsenal, estimat la 35.000 euro, a fost ulterior găsit în urma unui denunţ anonim, pe un teren viran la 20 de kilometri de depozitul respectiv.

Citește și : Boris Johnson a suferit un nou eşec în parlamentul de la Londra