DISTRIBUIȚI
dpa

Co-liderul partidului ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD), Jorg Meuthen, a minimalizat marţi importanţa facţiunii extremiste din formaţiunea sa, subiect care s-a aflat în centrul unei dezbateri aprinse în ultimele săptămâni, transmite dpa, potrivit agerpres.

Meuthen, care este reprezentantul aripii moderate a AfD, a afirmat în mai multe rânduri că facţiunea de extremă dreapta, centrată în jurul liderului grupului parlamentar al AfD, Bjorn Hocke, umbreşte imaginea partidului în ansamblul său.


Citeşte şi: Un avion militar rus a violat spaţiul aerian al Coreei de Sud

”Cei care se consideră parte a acestei facţiuni nu constituie nici 20% din numărul de membri ai partidului”, a spus el într-un interviu pentru dpa.

Anterior în cursul acestei luni, peste 100 de oficiali AfD au publicat o scrisoare deschisă în care s-au referit la pericolul reprezentat de cultul personalităţii din jurul lui Hocke, afirmând că ”AfD nu este şi nu va deveni partidul Bjorn Hocke”.

Citeşte şi: Pană de curent majoră în Venezuela: Autorităţile denunţă un ‘atac electromagnetic’

Hocke a anunţat că intenţionează să răstoarne actuala conducere a AfD.

Fondat în 2013 ca partid eurosceptic şi adept al liberalismului economic, AfD a virat treptat către dreapta. În prezent, grupul parlamentar al AfD este al treilea ca mărime din Bundestag, după conservatori şi social-democraţi.