DISTRIBUIȚI
Le Parisien

Jordan Bardella, un candidat la europarlamentare din partea formațiunii extremiste franceze Frontului Național, a declarat că președintele Emmanuel Macron este singur în Europa, după ce a mâniat țările din estul Europei, pe care le-a tratat de parcă ar fi nebune, informează The Associated Press, potrivit Mediafax.

„Macron este cu totul singur pe scena europeană. A mâniat țările din est, pe care le-a tratat de parcă ar fi fost nebune. A mâniat Italia, pe care a tratat-o ca pe o leproasă naționalistă”, a declarat Bardella pentru postul BFMTV.


Citește și : Belgia cere României să introducă pe agenda Consiliului UE o taxă pentru cursele aeriene comerciale

„Acum este în totalitate singur în privința planurilor sale privind o Europă federală, pentru o renaștere europeană, în timp ce toți oamenii din Europa vor să-și recapete puterea, suveranitatea națională”, a adăugat politicianul.

Emmanuel Macron a prezentat, în contextul campaniei pentru scrutinul europarlamentar, viziunea sa despre Europa. Liderul de la Paris a pledat pentru „renaşterea europeană”, subliniind că „scrutinul europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul continentului”. „Niciodată după al II-lea Război Mondial Europa nu a fost atât de necesară. În acelaşi timp, Europa nu a mai fost în atât de mare pericol”, a spus Macron, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă „un simbol al crizei cu care se confruntă Europa”.

Citește și : Orban să înceteze ”campaniile anti-Bruxelles” dacă doreşte ca partidul său să rămână în PPE (Manfred Weber)