DISTRIBUIȚI
Metro

„Joker”, de Todd Philips, a devenit cel mai profitabil film realizat vreodată după benzi desenate, după ce a obținut încasări de 15 ori mai mari decât costurile de producție, potrivit Forbes, scrie mediafax.

Astfel, lungmetrajul a obținut încasări de peste 950 de milioane de dolari la nivel mondial, în timp ce bugetul de producție, relativ modest, s-a ridicat la 62,5 milioane de dolari.


Citește și : Mii de polonezi au participat la Marşul Independenţei la Varşovia organizat de extrema dreapta

Prin comparație, „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame”, de Anthony și Joe Russo, devenit anul acesta lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie (2,796 miliarde de dolari), a avut un buget de 356 de milioane de dolari.

De asemenea, „Venom”, cu Tom Hardy, a avut încasări de 854 de milioane de dolari, la un buget de 90 de milioane de dolari, iar „Deadpool”, cu Ryan Reynold, a vândut bilete de 783 de milioane de dolari, cu o producție de doar 58 de milioane de dolari.

„Joker” se poate lăuda cu o astfel de performanță și în condițiile în care nu a fost încă lansat în China, de unde ar mai putea obține încasări de o jumătate de milion de dolari, potrivit specialiștilor.

Lungmetrajul „Joker” a primit premiul Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019. O producție DC Comics, realizată după benzi desenate, filmul prezintă originea personajului Joker, un criminal sarcastic, interpretat de Joaquin Phoenix, în orașul Gotham, undeva la începutul anilor ’80. Criticii de film au considerat că interpretarea lui Joaquin Phoenix este strălucitoare, dar, în același timp, înfricoșătoare.

Filmul este cotat cu mari șanse pentru o nominalizare la Oscar 2020.

Citește și : Confruntări între forţele de ordine şi studenţi într-un campus universitar din centrul Atenei