DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Prim-ministrul britanic Theresa May ar trebui să acționeze ca un mediator pentru a depăși impasul din cadrul Parlamentului și pentru a gestiona ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat John Major, fostul prim-ministru britanic, citat de BBC, potrivit mediafax.

Fostul premier consideră că parlamentarii ar trebui să voteze toate opțiunile pentru Brexit, pentru a-și indica preferința în ceea ce privește viitorul țării.


Citește și : Mike Pompeo a discutat cu „mâna dreaptă” a lui Kim Jong Un despre progresul denuclearizării Coreei de Nord

Theresa May ar trebui „să renunțe la liniile ei roșii în interesul național” și să devină un mediator pentru a afla ce își doresc membrii Parlamentului, a transmis John Major.

John Major consideră că varianta ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar fi cea mai rea variantă și că „milioane de oameni ar fi neîndreptățiți în acest scenariu”. De asemenea, efectuarea de mici schimbări în cadrul acordului actual nu va face nicio diferență, a transmis fostul premier.

„Poziția ei (Theresa May, n.red) a fost imposibilă. În ceea ce privește Parlamentul, începe să nu mai aibă timp pentru o decizie”, a avertizat John Major.

Parlamentul britanic a respins marți acordul pentru Brexit negociat de prim-ministrul britanic Theresa May și reprezentanții Uniunii Europene, crescând riscul ca Marea Britanie să părăsească Blocul comunitar fără un acord. Parlamentul va dezbate și vota în data de 29 ianuarie a doua variantă a acordului, care va fi prezentată de premierul Theresa May.

Citește și : Talibanii afgani resping discuţii cu Statele Unite în Pakistan

Theresa May a îndemnat parlamentarii de la Londra să „lase deoparte interesul propriu” și să „conlucreze în mod constructiv” la găsirea unei căi de realizare a procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.