DISTRIBUIȚI
Twitter

Cea mai cunoscută faţă a Pentagonului, purtătorul de cuvânt al acestuia, John Kirby, se va alătura Consiliului National de Securitate (NSC), în cadrul Casei Albe, a anunţat vineri preşedinţia americană, transmite AFP, potrivit agerpres.

El va ocupa acolo funcţia de coordonator de comunicaţii strategice.


Citește și : Statele Unite menţin Cuba pe lista ţărilor care nu cooperează suficient împotriva terorismului

„John înţelege bine complexităţile legate de politica externă şi de apărare ale SUA şi va reprezenta cu pricepere guvernul în dosare importante de securitate naţională”, a salutat preşedintele Joe Biden în comunicatul Casei Albe.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, John Kirby a avut tot mai multă vizibilitate în cadrul administraţiei Biden datorită briefingurilor sale zilnice de presă, transmise în direct la televizor.

„Pur şi simplu nu există un alt comunicator ca el nicăieri”, l-a lăudat la rândul său secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat separat.

Alăturându-se Consiliului Naţional de Securitate, acest fost marinar de carieră, promovat la gradul de contraamiral, va lucra într-o celulă extrem de strategică pentru Statele Unite.

Citește și : Jean-Luc Mélenchon critică noul Guvern al Franţei şi este convins că va fi schimbat peste o lună

În cadrul Casei Albe, NSC este grupul care îl asistă pe preşedinte în dosarele internaţionale, mai scrie AFP.