DISTRIBUIȚI
Twitter

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John Bolton s-a întâlnit luni cu ambasadorul Turciei în SUA pentru a discuta despre detenţia în Turcia a pastorului american Andrew Brunson, a anunţat administraţia americană, citată de Reuters, potrivit agerpres.

„La cererea ambasadorului turc, John Bolton s-a întâlnit cu ambasadorul Serdar Kilic luni, la Casa Albă. EI au discutat despre detenţia pastorului Andrew Brunson în Turcia şi despre starea relaţiilor SUA-Turcia”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.


Citește și : Trump ripostează la criticile fostei sale consiliere: „Era rea, dar nu deşteaptă”

În pofida relatărilor din presă că SUA ar fi stabilit un termen limită pentru Turcia pentru predarea lui Brunson, oficialii americani au infirmat acest lucru.

Nu există încă niciun semn că SUA este pregătită să negocieze cu Turcia în cazul Brunson, Trump părând pentru moment mulţumit să lase presiunile economice să continue să apese asupra economiei Turciei, comentează Reuters.

SUA au impus în această lună sancţiuni asupra a doi oficiali de top din cabinetul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan într-o nouă tentativă de a determina Turcia să-l elibereze pe Brunson, care este acuzat de sprijinirea puciului eşuat din urmă cu doi ani.

Săptămâna trecută, Trump a postat pe Twitter că „relaţiile noastre cu Turcia nu sunt bune în acest moment” şi a spus că a autorizat o dublare a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia.

Citește și : Human Rights Watch cere Egiptului să se facă dreptate victimelor unui atac din 2013