DISTRIBUIȚI
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu listens as U.S national security adviser John Bolton speaks during opening statements of a trilateral meeting between Bolton, Israeli national security adviser Meir Ben-Shabbat and Nikolai Patrushev, secretary of the Russian Security Council, in Jerusalem June 25, 2019/REUTERS

Consilierul american pentru securitate naţională John Bolton a declarat marţi că Iranul ar comite o „mare greşeală” dacă ar încerca să perturbe conferinţa organizată în Bahrein privind componenta economică a iniţiativei americane pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian, relatează AFP, potrivit agerpres.

John Bolton, răspunzând unei întrebări din partea presei la Ierusalim, a spus că o astfel de ingerinţă iraniană este o posibilitate date fiind, susţine el, „atacurile” Republicii Islamice din aceste ultime luni.


Citeşte şi: Rusia a fost reprimită în APCE

„Iranul s-a dedat în aceste ultime luni la o lungă serie de atacuri nejustificate şi nejustificabile”, a spus Bolton în cadrul unei conferinţe de presă.

„Într-un astfel de mediu, să ameninţe conferinţa din Bahrein este o posibilitate, cele două ţări sunt apropiate din punct de vedere geografic”, a adăugat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe.

Citeşte şi: Trump este acuzat din nou de VIOL: ‘NU este genul meu de femeie!’

„Ar fi o mare greşeală din partea Iranului să continue acest gen de comportament, sperăm că conferinţa care va dura câteva zile se va desfăşura fără obstacole”, a mai spus el.