DISTRIBUIȚI
Twitter

John Bolton, consilierul pe securitate naţională al preşedintelui american, Donald Trump, a anunţat joi că a avertizat Moscova să nu se implice în alegerile de la mijlocul mandatului din SUA, în timpul discuţiilor cu şeful Consiliului de Securitate Naţională a Rusiei, Nikolai Petrushev, potrivit news.ro .

„Am fost clar că nu vom tolera amestecul în alegerile din 2018 şi că suntem pregătiţi să luăm măsurile necesare pentru a preveni acest lucru”, a declarat Bolton într-o conferinţă de presă după discuţiile de peste cinci ore cu Patrushev, de la Geneva.


Citește și : Merkel își reafirmă sprijinul pentru integritatea teritorială a Georgiei

Bolton a adăugat că problema amestecului Rusiei în alegeri i-a oprit pe cei doi din a avea un comunicat de presă comun.

În ceea ce priveşte Iranul, Bolton a declarat că în urma deciziei SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul, obiectivul administraţiei lui Trump este „de a pune presiune maximă pe regimul” din Iran prin impunerea unor sancţiuni mai eficiente. Privind rolul Iranului în Siria, Bolton a declarat: „Obiectivul nostru este ca toate forţele iraniene să se întoarcă în Iran… Am vorbit despre mai multe feluri în care acest lucru s-ar putea întâmpla prin mai mulţi paşi”.

Citește și : Irak: Şase persoane au fost ucise într-un atac jihadist la nord de Bagdad