DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocând ”puternice dezacorduri” faţă de ”multe dintre sugestiile sale”, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

”L-am informat aseară pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Am avut puternice dezacorduri faţă de multe dintre sugestiile sale”, a scris Trump pe Twitter.


Citește și : Zeci de morţi într-o busculadă în timpul unui pelerinaj şiit la Kerbala – VIDEO

Bolton, cunoscut drept un ‘hawk” (şoim – termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană n.red), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Avansând o versiune diferită faţă de cea a preşedintelui, Bolton a scris pe Twitter: „Mi-am oferit aseară demisia şi preşedintele Trump a spus ‘hai să vorbim despre ea mâine’ ”.