DISTRIBUIȚI
dpa

Alianţa pe care o plănuiesc partide europene populiste şi de extremă dreapta în viitorul Parlamentul European vizează posturi la vârf în instituţiile de la Bruxelles după alegerile de săptămâna viitoare, a indicat vineri liderul Alternativei pentru Germania (AfD), Joerg Meuthen, pentru agenţia dpa, potrivit agerpres.

‘Desigur, vom cere o reprezentare adecvată pentru membrii noştri, inclusiv în aripa executivă’, a declarat Joerg Meuthen. ‘Am fi nebuni dacă nu am face-o’, a adăugat el.


Citește și : Cel puțin opt poliţişti afgani ucişi, din eroare, în urma unui bombardament american în sudul Afganistanului

 

Vorbind înaintea mitingului electoral a 11 partide din Europa, anunţat pentru sâmbătă la Milano, la care vor fi prezenţi, între alţii, Matteo Salvini, liderul Ligii şi vicepremier italian, şi Marine Le Pen, şefa Adunării Naţionale (RN, ex-Frontul Naţional francez), Joerg Meuthen a declarat că se aşteaptă ca această apariţie comună să le ofere partidelor un impuls real.

‘Aceasta este o motivaţie pentru noi toţi care vrem să apăsăm pe acceleraţie încă o dată în campania electorală’, a explicat el.

Obiectivul principal al alianţei este să împiedice ‘un super-stat european’ şi să reducă ‘nebunia reglementărilor’, a mai spus Meuthen, care s-a distanţat însă de solicitările unor membri ai AfD ca Germania să iasă din Uniunea Europeană.

 

Citește și : Ultimele zile ale Theresei May în fruntea unui guvern britanic

Joerg Meuthen a recunoscut că există diferenţe de opinii în interiorul alianţei plănuite, de pildă în ce priveşte politica bugetară şi financiară.

Deşi a admis că Marine Le Pen ‘se exprimă uneori oarecum apăsat’, germanul s-a declarat de părere că ‘avantajele cooperării depăşesc dezavantajele’.