DISTRIBUIȚI
Calea Europeana

Joerg Meuthen şi Alexander Gauland au fost aleşi sâmbătă, în cadrul unui congres desfăşurat la Hanovra, copreşedinţi ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD), relatează agerpres .

Alexander Gauland, care ocupă şi funcţia de lider al grupului parlamentar al AfD, nu a candidat iniţial pentru funcţia de copreşedinte, dar a făcut-o atunci când, după două runde neconcludente de vot pentru această poziţie, cei doi candidaţi – Doris von Sayn-Wittgenstein şi Georg Pazderski – s-au retras.


În aceste condiţii, Gauland a fost ales cu 68% din voturile participanţilor la congres.

Anterior, aceştia îl aleseseră copreşedinte pe Meuthen, cu 72% din voturi, acesta neavând oponent.

Citește și : Coreea de Nord a sărbătorit ultima sa lansare de rachetă balistică intercontinentală

AfD a provocat un cutremur politic la alegerile legislative din 24 septembrie, în urma cărora a obţinut 12,6% din voturi şi a intrat pentru prima dată în Bundestag, cu 92 de deputaţi.

Încurajată de acest succes, AfD – prezentă şi în 14 din cele 16 parlamente regionale – reuneşte, sâmbătă şi duminică, aproximativ 600 de delegaţi la Hanovra, cu obiectivul alegerii noii conducerii şi al adoptării unei foi de parcurs pentru a se poziţiona drept principalul opozant al cancelarului Angela Merkel şi a capitaliza pe seama dificultăţilor acesteia de a forma un nou guvern.