DISTRIBUIȚI
Digi24

Președintele SUA, Joe Biden, va primi, marți, a cincea doză booster împotriva COVID-19, potrivit NBC News, scrie mediafax.

Președintele Joe Biden va primi marți vaccinul actualizat împotriva COVID-19, după ce va face declarații despre pandemie și despre eforturile administrației de a face ca oamenii din SUA să fie în siguranță.


Citește și : Zona euro se îndreaptă spre recesiune

Au trecut mai mult de trei luni de când Biden a contractat coronavirusul, timpul pe care experții în sănătate îl recomandă înainte de primirea unei noi doze.

Biden va sublinia faptul că, deși s-au făcut progrese în ceea ce privește aducerea la zi a vaccinărilor, mai sunt multe de făcut, a precizat oficialul.

De când sunt disponibile rapelurile bivalente, doar aproximativ 20 de milioane de persoane au primit vaccinurile, potrivit datelor păstrate de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. Noua formulă vizează atât tulpina originală Covid, cât și subvariantele omicron BA.4 și BA.5 care circulă în prezent.

Casa Albă se concentrează să ajungă la cei cu cel mai mare risc de infectare, inclusiv la persoanele în vârstă. Jumătate dintre vaccinuri au mers către cei de peste 65 de ani, potrivit datelor CDC.

Citește și : 73 de migranţi au fost salvaţi din valurile Mediteranei

Oficiali administrației Biden au avertizat în ultimele săptămâni cu privire la o posibilă creștere a numărului de cazuri de iarnă, în special pe măsură ce tot mai mulți oameni se îndreaptă spre casă.

Coordonatorul Covid -19 de la Casa Albă, Dr. Ashish Jha, a subliniat că momentul este, de asemenea, un factor cheie, îndemnând oamenii să își facă vaccinurile de rapel în mod ideal înainte de Halloween pentru a avea cea mai bună protecție posibilă până la sărbători.